Nieuwsbrieven 2018

cropped-banner_pettings.jpg

NOVEMBER

Er is veel gebeurd omtrent Pettings, heel veel! Het is onwijs mooi om te zien hoeveel mensen Pettings een warm hart toedragen.  

Laten we beginnen met iets heel gaafs. Zooplus, de grootste webwinkel op het gebied van dierbenodigdheden, heeft ons uitkozen voor hun nieuwe actie! Het is de ‘zoolove’ actie en zal lopen van de maanden oktober tot december 2018. Met deze actie gaat 10% van elk verkocht zoolove product (exclusief BTW) naar onze stichting! Wil je nou ook producten bestellen én Pettings helpen, dan kun je bestellen op de site van Zooplus. https://www.zooplus.nl/esearch.htm#q=zoolove De producten die meedoen voor deze actie zijn te herkennen aan het groene hartje op de foto en de naam zoolove.  

Deze maand hebben we nog een crowdfunding opgestart waarmee we €100 aan het verzamelen waren voor een lading voer.  Het is niet te geloven, dezelfde dag was dit bedrag al behaald! Geweldig hoe mensen ons willen steunen.  

Eind van het jaar hebben we ook weer de Pettings kerstactie. Met deze actie kun je een kerstpakketje samenstellen en opsturen naar de opvang. Er zitten veel diertjes in de opvang, zowel beschikbaar voor adoptie als in het rusthuis. Dit gaat voornamelijk over hamsters, muizen en ratjes. Voor deze dieren kun je een pakketje samenstellen.  

Voorbeelden waaruit het kerstpakket kan bestaan zijn: voer, snacks, kruiden, hangmatjes, bodembedekking, huisjes, knaagmateriaal of andere leuke/ handige dierenspullen. Op het pakket kun je vermelden voor welk dier het pakketje bedoeld is.  

De pakketten kunnen tot 20 december verstuurd worden zodat ze op tijd hier zijn om uitgepakt te worden. Voor het adres kun je een mail sturen naar info@pettings.nl óf ons een privébericht sturen.  De live unboxing zal plaats vinden op 25 december. 

Daarnaast komt er ook weer een loterij aan. De loterij bestaat op 3 categorieën; ratten, konijnen en caviapakket. Wanneer je lootjes wilt kopen, kan dit via een link die later in dit evenement gedeeld zal worden. (tip: zet jezelf op aanwezig zodat je niets mist!) Hier kan je kiezen voor welke categorie je mee doet. Een lootje kost maar €1,50! Je kunt met meerdere categorieën meedoen én meerdere loten kopen. Tijdens de live unboxing van de kerstpakketten zullen we ook de lootjes gaan trekken. Wanneer je wint dan krijgt je het pakket thuis gestuurd! Met de opbrengst zullen wij (een deel van) een couveuse gaan bekostigen, waardoor de zwakste dieren een betere kans krijgen. 

Er zitten nog steeds dieren in de opvang die opzoek zijn naar een nieuw huisje. In dit fotoalbum staan de diertjes met wat meer informatie: https://www.facebook.com/pg/PettingsOpvangRotterdam/photos/?tab=album&album_id=1284961634903216 

Dus wil je graag een schatje adopteren? Lees dan goed de adoptievoorwaarden door en stuur ons een bericht! 

Het wordt een drukke boel komende tijd bij Pettings! Vergeet daarom ook niet om onze pagina te volgen en nodig vrienden uit om Pettings te liken. Zo kunnen we Pettings groter maken en meer dieren helpen! 

pootjenieuwsbrief 

Liefs, opvang Pettings!

OKTOBER

Oktober is aangebroken, de truien en vesten mogen weer uit de kast gehaald worden. Een nieuwe maand met weer nieuwe uitdagingen.

Voor een opvang is het erg belangrijk om op te hoogte te zijn van laatste ontwikkelingen omtrent dieren. Veel kennis is belangrijk dus hoort leren daar ook bij. Vera heeft weer een cursus dieren-EHBO gevolgd, deze was aan de Martin Gaus academie in Lelystad. Hier worden diverse cursussen, opleidingen maar ook workshops gegeven op het gebied van honden en Konijnen. Deze cursus bestond uit een deel theorie en een deel praktijk. Het praktijkdeel is achter de rug, het theoriedeel staat over een tijdje gepland! Er zijn diverse instanties die dieren EHBO worden op meerdere plekken EHBO-cursussen gegeven. Werk jij ook met dieren of vind je het belangrijk om ook over deze kennis te beschikken, kijk eens voor een dierencursus bij jou in de regio. Wanneer je een cursus doorlopen hebt, kun je ziektes herkennen, voorkomen en behandelen voor hoever dat mogelijk is. Dus wil jij nou ook jezelf ontwikkelen op het gebied van dieren, dan is dit ook een mooie optie!

Deze maand zijn er weer nieuwe beestjes in de opvang gekomen, waaronder deze 4 hele lieve dwerghamstertjes. Deze heren zijn nog jong (7 weken) en zijn opzoek naar een nieuw huisje waar ze voldoende ruimte krijgen met genoeg graafmogelijkheden en andere uitdagingen. Dwerghamsters leven solitair, dus deze kereltjes zullen ook apart verhuizen.

Totaal zitten er nu 8 dwerghamsters in de opvang die met smart wachten op een nieuw baasje. Naast deze hamsters zijn er binnenkort ook weer muisjes in de opvang die zoeken naar hun forever home. Er zijn namelijk 3 zwangere muizen binnen gekomen die ondertussen zijn bevallen.

In de vorige nieuwsbrief werd er aangekondigd dat er geld nodig was voor de vakbekwaamheid van de stichting. Zonder deze vakbekwaamheid is het voortzetten van de opvang niet mogelijk. Wij hebben super goed nieuws! Het geld is door middel van de crowdfunding binnengehaald! Super bedankt hiervoor. Eind dit jaar of begin volgend jaar kunnen we daar examen in gaan doen.

Dit was het weer voor deze maand. Tussentijds kunnen jullie ons volgen via facebook, maar ook via ZooVera. Heb je vragen, opmerkingen of andere dingen, dan kun je ons een berichtje sturen.

pootjenieuwsbrief

Liefs, opvang Pettings!
JULI

De zomervakantie is al zo goed als in zicht, dus is het de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. De temperatuur is de afgelopen week flink gestegen. Veel mensen genieten hiervan, maar de dieren? Veel dieren kunnen niet goed tegen warmte. Is daar wat aan te doen? Jazeker! Zorg voor voldoende verkoeling in het verblijf en probeer de warmte buiten je huis te houden. Er zijn handige Icepods te koop (rond de €9), deze zijn veilig te gebruiken voor je dieren. Gebruik hiervoor wel een hoesje of wikkel er een kussensloop omheen, zodat het voor de dieren prettig is om op te liggen! Wat je ook nog kan doen, is een fles water in de vriezer leggen, wanneer het omgezet is in ijs leg je deze op de kooi. Koude lucht is zwaarder dan warme lucht, hierdoor zakt het en wordt de kooi koeler.

Van ruilen komt huilen? Nou deze maand bij Pettings niet. Van deze ruil, liever uitwisseling genoemd, wordt de kans groter dat een dier uitgeplaatst wordt. Pettings werkt al een tijd samen met stichting BEDENK (bied een dier een nieuwe kans), een knaagdieren en konijnen opvang in Haarlem, Noord-Holland. Deze stichting plaatst wat gemakkelijker cavia’s uit, terwijl Pettings wat makkelijker ratten en muisjes uitplaatst. Vorige week is Pettings met een alle 5 cavia’s richting Haarlem gereden en zijn er 3 mannetjes ratten en 3 vrouwtjes muizen mee terug gekomen. Ben jij Geïnteresseerd in deze leuke dieren? Lees dan goed de adoptievoorwaardes door op de site van Pettings en neem contact met ons op. Er zijn naast de dieren van de uitwisseling ook 4 leuke dames ratten in de opvang die wachten op hun forever home. Deze dames, van +- 1 jaar oud, kunnen per 2 of per 4 verhuizen.

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat er nog een paar plekken vrij waren in de vakantie opvang. Wij zitten nu vol! Ga je op vakantie en zoek je nog vakantie opvang? Zorg dat je op tijd een plekje vindt voor je huisdieren waar je ze met een gerust hart kan achterlaten. Helaas lezen we steeds meer dat mensen dieren dumpen omdat ze op vakantie gaan. Vind je een dier? Neem contact op met de dierenambulance of met een opvang! Dieren overleven niet in het wild.

ZooVera is weer flink actief! Een blog/ platform (http://www.zoovera.nl) over dieren en alles wat hiermee te maken heeft. Er komen geregeld leuke en leerzame artikelen online. Een van de artikelen gaat over het starten van een opvang. Hierin staat duidelijk uitgelegd met welke onderdelen je rekening moet gaan houden. Denk hierbij aan je vakbekwaamheid, een notaris bij het opzetten van een stichting, je passie voor dieren, je incasseringsvermogen en geld. Het is dus niet iets wat je ‘zomaar’ even start. Heb je vragen hierover of wil je tips? Dan kun je contact met ons opnemen. Ook zullen op deze site meer caresheets beschikbaar komen, waarin kort en bondig de belangrijkste dingen van het houden van een huisdier komen te staan. ZooVera is dus een opkomend platform dat leuk en leerzaam is voor dierenliefhebbers.

Kortom, het is weer een drukke maand geweest voor de opvang. Wij zullen ons blijven inzetten voor dieren, maar ook om mensen te informeren over het houden van huisdieren.

Fijne vakantie!

pootjenieuwsbrief

JUNI

Het is weer de hoogste tijd voor de Pettings nieuwsbrief, we zitten al op nummer 6! Ook deze maand is er weer veel gebeurd bij Pettings. Allereerst willen we stilstaan bij het verlies van Schurfie. Schurfie was een zorgenkindje in het Pettings rusthuis. Al een langere tijd hebben we onderzoeken laten doen bij diversen dierenartsen, ook zijn we naar een cavia specialist gegaan. Het was voor iedereen een mysterie wat deze kleine vriend nou eigenlijk had. Schurfie is uiteindelijk uit zichzelf in de nacht overleden, liggend bij Vera. Hij was een onwijs lieve en bijzondere cavia, die nu in de hemel is. De dierenartskosten zijn behoorlijk opgelopen. De onderzoeken in het dierenziekenhuis waren bij elkaar al €400, dit is exclusief alle andere tripjes en medicatie. De rekening is betaald maar dit heeft een enorme klap gegeven aan het geldpotje. Wil je nog een donatie doen? Dat kan door een bedrag over te maken op NL 71 INGB 0007 4347 62 t.n.v. Stichting opvang Pettings. Alvast heel erg bedankt namens de beestjes.

Door het overleiden van Schurfie is zijn jonge maatje, nu nog een ongecastreerd beertje, achtergebleven in de opvang. Hij kan samen met zijn halfbroertje verhuizen. Dit gaat enkel in goed overleg, omdat dit niet zonder risico is. Na castratie kan deze kleine kanjer ook geplaatst worden bij 1 of meer zeugjes. Mocht je interesse hebben, lees dan even goed de voorwaarden op de pagina en stuur daarna een berichtje met de benodigde informatie naar ons toe!

Verder zitten er nog meer dieren in de opvang. We hebben nog een aantal cavia’s, witte muisjes (zowel man als vrouw) en nog gerbils die zoeken naar een forever home. Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Pettings en klik op het album ‘ter adoptie’. Daar staan de foto’s van de dieren met informatie.

Er zijn deze maand ook nog 3 dames ratjes in de opvang gekomen. Deze dames, Whizzy, Whoppy en Skittles worden niet meer uitgeplaatst en zullen in het Pettings rusthuis blijven. Ze zullen samen komen te zitten met nog 5 andere dametjes. Wegens heftige omstandigheden zijn ze afgestaan, dit kun je lezen op de pagina van het rusthuis.

Ook hebben wij nog goed nieuws. Kennen jullie de dwerghamster Poffertje nog? Wij kunnen zeggen dat zij eindelijk haar forever home heeft gevonden. Veel geluk Poffertje, we zullen je missen!

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Velen gaan op vakantie, maar zitten met het probleem dat niemand op de diertjes kan passen. Wisten jullie al dat Pettings de mogelijkheid biedt om dieren op te vangen tijdens de vakantie? Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen vrij voor het opvangen van je knaagdier. Heb je nog geen opvang kunnen vinden, stuur een berichtje naar de pagina en dan kunnen we kijken of er wat mogelijk is! Voor ratten kost de opvang €20 per week voor 2 ratjes, elke extra rat kost dan €2,50. Voor meer prijzen en andere zaken zoals eventuele dierenartsbezoeken kun je ons gewoon berichten.

pootjenieuwsbrief
Liefs, opvang Pettings!

MEI

Het is alweer tijd voor de 5e nieuwsbrief! Ook deze maand is er weer veel gebeurd omtrent Pettings. Alle zwangere cavia’s die binnengekomen zijn vanuit Spanje zijn bevallen van hun kroost. Een deel van de cavia’s heeft zich al gesetteld bij zijn of haar nieuwe slaafjes. Toch zitten er nog een aantal schatjes te wachten op hun forever home. Zie hiervoor het fotoalbum ‘ter adoptie’ op onze Facebookpagina. Ook zijn er nog steeds witte muisjes in de opvang. De periode van ‘beschuit met muisjes’ hebben we gehad, alle zwangere dames zijn bevallen en de kleintjes kunnen op eigen pootjes staan. Er zijn zowel dames als heren beschikbaar die zoeken naar een goed huisje. Dus zie jij jezelf als nieuw baasje van deze schatjes, lees de adoptievoorwaarden goed door en neem contact met ons op!

Helaas hebben we moeten besluiten dat we voor nog onbepaalde tijd een opvangstop hebben. Geadopteerde dieren worden wel teruggenomen. Mocht je een dier willen afstaan, er zijn nog een aantal opvangen in de buurt. Wanneer wij weer besluiten dieren op te vangen, zullen wij dit melden op onze Facebookpagina.

Verder is onze Pettings tas helemaal meegereisd naar Mexico. Pettings goes international! Heb jij nou nog niet zo’n handige tas? Dan kun je hem bestellen op de website van Pettings voor maar €11 inclusief verzendkosten. Kom je de tas ophalen? Dan kost die maar €7,50. Een koopje dus voor een prachtige tas waarmee je ook nog eens de diertjes steunt. Een win-win situatie! Hebben jullie het trouwens al gezien? Melissa’s Beestenboel (zie Facebook / https://melissa-s-beestenboel.webnode.nl ) heeft een actie bedacht waarmee je Pettings kunt steunen. Je kunt een kruidenpakket bestellen (tot 31 mei) waarvan een bedrag wordt gedoneerd aan onze opvang. Je maakt dus niet alleen je eigen diertjes bij, maar ook de diertjes in de opvang! Het pakket is geschikt voor konijnen en cavia’s en bestaat uit onder andere:

Appel blokjes, banaan schijfjes, cranberry, guldenroede, komkommer schijfjes, madeliefjes, mango blokjes en pompoen vlokken. Elk proefzakje bevat 50 gram. Ideaal om diverse dingen te laten proeven door de knagers.

Wij duimen dat deze maand weer een mooie maand wordt voor de opvang. Mocht je nog willen doneren, dat kan door een bedrag over te maken op het rekeningnummer van Stichting Opvang Pettings: NL71 INGB 0007 4347 62. Geniet van het mooie weer en tot volgende maand!

pootjenieuwsbrief
Liefs, opvang Pettings!

 

APRIL

Het zonnetje komt door, de lente is begonnen. Een mooie gelegenheid om de eerste nieuwsbrief in de lente uit te brengen! Deze maand is er zoveel gebeurd omtrent Pettings. Op 1 april stond Pettings met een tafel op de Exoknaag in Houten. Hier waren onze ‘adopt don’t shop’ tassen te koop en een hele berg aan tweedehands spullen die zaten te wachten op een nieuwe bestemming. Het doel van de tafel was om een extra centje in het spaarpotje van Pettings te krijgen, maar ook om mensen bewust te maken dat er meer is dan dieren die van een fokker komen. Hiervoor hadden we ook toffe flyers liggen, gemaakt door Mariska, een van de vrijwilligers van de stichting. Verder hadden we een oproep gedaan dat we oude kranten heel goed konden gebruiken. Nou dat hebben jullie gehoord, er kwam een hele lading aan kranten die wij weer kunnen gebruiken in de opvang. Super! Het was een gezellige dag, bedankt hiervoor!

De grote doneeractie die een tijd geleden is gestart is aan zijn eind gekomen. We hebben ***tromgeroffel*** €1466 opgehaald! Waanzinnig hoe mensen zich hebben ingezet voor de stichting. Naast de lootjes die verkocht zijn voor de loterij, de mensen die gedoneerd hebben, willen we iemand in het bijzonder bedanken. Dat is Deborah van Ratlovershangout, die met haar hangmatjes €348 heeft opgehaald voor Stichting Opvang Pettings. Enorm bedankt Deborah! Dit bedrag is op een live video bekend gemaakt, hierbij kregen we nog een berg aan donaties van haar! Heb je de video nog niet gezien? Dan kun je hem vinden op de facebook pagina ‘Stichting Opvang Pettings’, geplaats op 4 april.
Naast deze donaties hebben we een aantal dagen geleden een geweldige donatie van Loes gehad van wel 75 kg aan pompoenpitten. Een heerlijke gezonde snack voor je huisdier! Wil je nu ook pompoenpitten bestellen waarvan de opbrengst naar Pettings gaat? Dat kan door contact op te nemen met Elise Terhorst (te vinden op facebook of via de Pettings Community). 100 gram komt op €1,25, 250 gram op €2,50 en een kilo op €7,50. Dit is niet alles, want Sylvana Harmsen (te vinden op facebook) heeft een FAN-TAS-TISCH huisje gemaakt van klei, geschikt voor dwerghamsters, gerbils en muizen. Kans maken op het huisje kan door contact op te nemen via facebook met Sylvana Harmsen. Een lot kost maar €1,50 en je mag zoveel lootjes kopen als je maar wilt. Tot 5 mei kun je lootjes kopen, 6 mei wordt de winnaar bekend gemaakt!
29983271_1731501816915860_1462501441025057738_o.jpg
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er een babyboom heeft plaatsgevonden bij Pettings. De cavia’s uit Spanje zijn allemaal bevallen en er zijn al heel wat muizen bevallen, er is nog zeker 1 nest op komst van beide diersoorten. Een grote kraamkamer daar bij Pettings. Gelukkig maken de kleintjes het goed. Wanneer de dieren oud genoeg zijn, zullen ze in de map ‘ter adoptie’ komen te staan. Heb je nu geen plek voor dieren of kun je geen dieren onderhouden door andere omstandigheden, dan hebben wij een oplossing. Sinds kort kun je een diertje sponsoren. Het is voor Pettings heel belangrijk dat er geld binnen komt om de dieren te verzorgen. Voor een maandelijks bedrag van €2,50, €5 of €10 kun je een beestje uit de opvang sponseren. Wil je een beestje sponsoren? Dan kun je een PB naar Carina Vonk sturen. Carina is onze nieuwste vrijwilligster van Pettings! Een aanwinst in de groep! Carina zal verdere informatie geven en je toevoegen aan een speciale facebookgroep waar je informatie en updates krijgt over jouw sponsor diertje! Je ontvangt een certificaat met de jouw naam en de naam met foto van jouw gesponsorde beestje! Een leuke manier hoe je je steentje kunt bijdragen!
Tot volgende keer!
pootjenieuwsbrief
Liefs, opvang Pettings!

MAART

Het is alweer tijd voor de derde nieuwsbrief! Er zijn weer wat nieuwtjes die wij graag willen delen.

Op zondag 1 april staan wij met een stand op de Exoknaag in Houten, Utrecht. Hier zullen we staan met een kraam vol 2e hands spullen, denk hierbij aan huisjes, hangmatjes en andere benodigdheden. Ook willen wij laten zien dat er alternatieven zijn voor (brood)fok, dat het enorm goed is om een diertje te adopteren uit de opvang. Kom gezellig een praatje maken! Kaartjes voor de Exoknaag zijn te bestellen op ticketmaster. De Exoknaag is samen met Terraria, de tickets gelden voor alle hallen in het beurscomplex. Het is van 10:00 tot 16:00, parkeren is gratis! Vlak voor de beurs zullen we een plattegrond plaatsen en aangegeven waar onze stand zich bevindt.
Verder is 28 februari onze Pettings loterij van start gegaan! We hebben 3 categorieën waar er lootjes voor gekocht kunnen worden.
• HAMSTER: een pakket met lekkernijen voor de hamster. Samengesteld door Rodenttopia.
• RATTEN: een hangmattenpakket met wat extra’s. Samengesteld door Rattenschatten.
• CAVIA’S: een workshop slaapzak maken. Samengesteld door SLEEP WITH JOY.
De rattenlootjes zijn al uitverkocht! Voor de andere 2 categorieën zijn er nog lootjes te krijgen. Aanstaande zondag (18 maart) zullen we de lootjes gaan trekken om 19.00, tot en met zaterdag zijn ze nog te koop! Via de website kunnen de lootjes gekocht worden. De trekking zal live uitgezonden worden op de pagina!
Een paar dagen geleden zijn we gebeld door een connectie die vrijwilligerswerk doet in een asiel in Spanje. Er zitten daar verschillende cavia’s in een asiel voor honden en katten. Daar hebben ze geen toekomst. Aanstaande zaterdag komen de cavia’s al richting Nederland. Ze zijn dan nog niet te bespreken, dit omdat we mogelijke zwangerschappen willen uitsluiten.
We hebben net een super donatie gekregen van een cavia flat met 3 verdiepingen. In de opvang zitten al vele cavia’s dus de kooi zit al vol! Ratlovershangout heeft voor de grote doneeractie hangmatjes verkocht ten voordele van onze opvang. Zij heeft al een deel van de opbrengst eerder overgemaakt en daarmee hebben we gelijk een nieuwe caviaflat kunnen kopen! Fantastisch! Het uitendelijke bedrag wat ze op heeft gehaald is nog geheim (ook voor ons!)
2018 lijkt wel het jaar van de cavia bij Stichting Pettings. Er zitten heel wat cavia’s in de opvang die geadopteerd kunnen worden. Bekijk bij het fotoalbum op Facebook welke dieren er nog op een huisje wachten!
Als laatst willen we jullie uitnodigen op lid te worden van de facebookgroep ‘Dieren van A naar B’. Dit is een groep voor vraag en aanbod van vervoer om dieren op hun eindbestemming te krijgen. Dus reis je een keer door Nederland of België en wil je meewerken, plaats een bericht op de pagina en kijk of je anderen kan helpen!
Iedereen bedankt voor de hulp en steun deze maand! Op naar een nieuwe maand!

pootjenieuwsbrief

Liefs, opvang Pettings!

 

FEBRUARI

Hallo allemaal! Het is weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. De afgelopen maand is er heel veel gebeurd omtrent Pettings. Allereerst ‘de grote doneeractie’, die is van start gegaan. We proberen voor 31 maart €1500 op te halen voor de beestjes. We hebben een buffer nodig om de opvang voor te zetten en in te kunnen springen bij spoedgevallen. Er zijn 2 manieren waarmee je ons kunt helpen:

1. Eenmalig of maandelijks een bedrag te storten op het rekeningnummer van Stichting Opvang Pettings: NL71 INGB 0007 4347 62 (Let op: zet in de omschrijving ‘doneer-actie 2018)

2. Een eigen actie bedenken om centjes op te halen voor de beestjes. Dit kan van alles zijn, gebruik je creativiteit!

Op dit moment staat de teller op:€468

Naast het fantastische bedrag dat al gedoneerd is, zijn er deze maand ook weer andere top donaties binnengekomen. Van Rattenopvang Rathalla hebben we een grote doos vol spullen, een Royal Suite XL en nog eens €50 gedoneerd gekregen! Geweldig! Verder krijgen we steun van Jumper Rotterdam. Zij sparen overgebleven speelgoed, voer en andere benodigdheden voor ons op waarmee we de dieren van hun behoeften kunnen voorzien. Een fijne samenwerking. Verder willen we alle mensen die gedoneerd hebben enorm bedanken voor hun steun en inzet ❤

Helaas zijn er ook diertjes overleden deze maand. We willen in het bijzonder stilstaan bij foto van Vera van der Weele.Umi, een dwerghamstertje met een rot verleden. Umi kwam uitgeput en zelfs zwanger van haar al vierde nest binnen bij Opvang Pettings. Ze was nog maar 6 maandjes oud en moest al vechten voor haar leven. Bijna 2 jaar later was haar kleine lichaampje op, ze trok het niet meer en ging alleen maar achteruit. Umi is over de regenboogbrug gegaan. We gaan haar enorm missen.

Deze maand zijn er ook weer dieren binnengekomen in de opvang. We willen stilstaan bij Toupet en Schurfie, 2 cavia’s die uit barre omstandigheden kwamen. Toupet zijn vacht was vervilt en Vera heeft hem goed onder handen moeten nemen. Schurfie, zijn naam zegt het al, heeft last van schurft en is momenteel onder behandeling. Ze zijn nog niet te adopteren, maar houdt de pagina goed in de gaten voor deze knapperds. Naast deze cavia’s zitten er nog steeds veel dieren in de opvang die wachten op hun Forever home. Je geeft niet alleen een dier een nieuw huisje, maar zorgt er ook voor dat er weer andere dieren opgevangen kunnen worden. Kijk daarom eens op Facebook voor de beschikbare dieren! Adopt don’t shop! ❤ Jullie zullen het verhaal van de bonte boer Sunshine wel gevolgd hebben. We hebben goed nieuws, op dit moment is hij besproken en zal hij waarschijnlijk zijn forever home hebben gevonden. Bedankt allen voor het delen!

Sinds deze maand is er ook een actie via dierendonatie.nl. Hier kan je doneren en met het opgebrachte geld koopt dierendonatie een grote hoeveelheid bodembedekking voor onze stichting. We willen toch allemaal wel dat de diertjes warme pootjes hebben. Daarnaast zijn wij ook aangesloten op doelshoppen. Wanneer je bestelt bij Zooplus, Bol.com of een andere site van de lijst, krijgen wij een percentage van het betaalde bedrag. Hiervoor betaal je helemaal niks extra! Een makkelijke manier om de opvang te steunen. Let wel op dat je via de links op de Pettings site besteld, dan wordt je doorgestuurd naar de desbetreffende pagina!

Verder groeit de Pettings community op Facebook. Wil jij nou ook lid worden van onze groep, dat kan! Je vindt ons onder ‘Pettings Community’ op Facebook. Daarnaast hebben we ook nog een groep dat heet ‘Dieren van A naar B’. Dit is een groep voor vraag en aanbod van vervoer om dieren van punt A naar B te krijgen.

Wij hopen dat februari een top maand wordt voor de opvang. Iedereen bedankt voor jullie steun en hulp!

pootjenieuwsbrief

Liefs, opvang Pettings!

 

JANUARI

Wat leuk dat je onze allereerste Pettings nieuwsbrief leest. Pettings heeft grote plannen in het vooruitzicht. Om te beginnen hebben we een ANBI-aanvraag de deur uit gedaan. Hiermee kunnen we belastingvoordeel krijgen, waardoor er meer geld ten goede aan de dieren komt! Hartstikke mooi dus. Verder zijn we achter de schermen met de vrijwilligers hard bezig om Pettings op een hoger level te krijgen, hierover later meer. Ook hebben wij in januari een community opgezet, dit om de saamhorigheid te verbeteren. Verder worden mensen wat meer betrokken bij de opvang dan via de standaard opvang pagina. Wil jij dat nou ook? Dat kan, word op Facebook lid van onze Pettings Community.

In de nieuwsbrief willen we ook stil staan bij Piraat. Piraat werd gekoppeld aan vriendjes, alleen liep dit helaas met een stoeipartij niet goed af voor zijn oog. Een week geleden is zijn oog met goed resultaat verwijderd. Helaas ging het toch flink mis met Piraat. De arme schat was plots aan het happen naar adem. Direct zijn we naar de dierenarts geweest waar hij antibiotica kreeg en in de zuurstofkooi werd gezet. Helaas was dit niet genoeg en hebben we besloten om hem in te laten slapen. De dierenarts heeft uitgelegd dat hij waarschijnlijk een heel zwak hart heeft gehad, die gewoon niet alles meer door het lichaampje kon pompen. Dit had niks te maken met zijn oog operatie en helaas een verdrietige samenloop van omstandigheden.Wij willen iedereen bedanken die zo heeft meegeleefd met onze dappere piraat!

piraat.jpg

Ook hebben wij 3 hele jonge rittens opgevangen. De advertentie op marktplaats, die wij doorgestuurd kregen, baarde ons zorgen: geen moeder, in een klein hamsterhokje op zaagsel. Verder zagen de ratjes er mager uit. De rittens zijn erg klein voor hun leeftijd (4/5 weken). Wanneer deze kleintjes veranderd zijn in echte sterke ratjes kunnen ze geadopteerd worden. Volg hiervoor onze facebook pagina. Voor nu eerst bijkomen en sterker worden.

Verder willen wij alle mensen bedanken die afgelopen maand hun steentje hebben bijgedragen aan Pettings. De kerstactie was overdonderend, de donaties waren top en de nieuwe wasmachine was fantastisch. Met dit alles kunnen we weer veel dieren verzorgen en vertroetelen. Op dit moment staan er een aantal mensen nog op de wachtlijst, deze kunnen we langzamerhand gaan wegwerken. Het is dus van belang dat er dieren geadopteerd blijven worden. Adopt don’t shop! Hiermee willen wij deze eerste nieuwsbrief ook afsluiten. Bedankt.

pootjenieuwsbrief

Liefs, opvang Pettings!

Link: https://www.facebook.com/notes/stichting-opvang-pettings/nieuwsbrief-1-januari-2018/1641673269232049/