Afstand doen

[Let op: wij zijn een kleine stichting en hebben beperkt de ruimte voor opvangdieren omdat wij ze alle ruimte en zorgen willen geven die ze nodig hebben, het kan dus voorkomen dat er geen plek is. Bedankt voor het begrip.]

Soms is er een reden dat een huisdier niet meer in de huidige situatie past. Dit kan komen door allergie, een kindje (op komst) of misschien is er een andere factor waardoor het niet meer mogelijk is goed voor uw dier(en) te zorgen. Wat de reden ook is, het is geen leuke situatie voor baas en dier. Door mijn jarenlange ervaring met (vooral knaag- maar ook andere) dieren probeer ik goede informatie mee te geven aan de nieuwe baasjes, welke goed gescreend worden, waardoor de kans dat dieren voor altijd bij hun nieuwe thuis blijven groot is.

Afstandsaanvragen kunnen via e-mail of de facebook pagina van Stichting Opvang Pettings. Geef duidelijk aan om welke dieren het gaat, geslacht, leeftijd, karakters en eventueel een foto.

Naast de dieren doe je afstand van de toebehoren (dus de kooi/voeding/etc.), daarnaast ben ik genoodzaakt afstandskosten te vragen*:

Muis/hamster: €5,00
Rat/gerbil/degoe: €7,50
Cavia/chinchilla: €15,-
Konijn: €15,-

Bij het afstand doen moet er een afstandsverklaring getekend worden waarin staat dat de dieren vanaf dan eigendom zijn van de opvang. Dit houdt in dat je geen medezeggenschap hebt waar en hoe de dieren worden herplaatst. Als opvang zal ik doen wat het beste is voor de dieren: ze worden hier tot in de puntjes verzorgd (ook medisch indien nodig) en gaan alleen naar een nieuw thuis als er een goed gevoel over het potentiële baasje is.

Op de opvangpagina zullen de dieren verschijnen wanneer ze adopteerbaar zijn, hier zal ook bij staan waarom er afstand is gedaan en eventueel uit welke situatie ze komen. Dit helpt bij het vinden van een geschikt baasje. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden wanneer ze adopteerbaar zijn of geadopteerd zijn kan je de opvangpagina op Facebook volgen.

*Ik ga uit van uw eerlijkheid, wanneer het gaat om een huis leeghalen, gevonden dieren of afstand naar aanleiding van financiële problemen kunnen er andere afspraken worden gemaakt.

 

2 thoughts on “Afstand doen

 1. Helga

  Hoi heb een vraag bij mij konijnen is er een witte muis bij gekomen
  Weet niet waar ze van dan kom ze zat eri ineens er bij .Bij het schoonmaken van mijn konijnenhok zag ik 6 kleintjes .Ik ben niet zo iemand Die ze zomaar op straat kan zetten of dood maken ik denk dat ze nu zo tussen de 3/4 weekjes zijn .Maar goed ik kan ze niet houden dus mij vraag is kan jij ze opvangen of weet jij misschien iets .Want anders moet ik ze toch echt eind van de week in het bos zetten .Wat ik niet graag doet

  Reply
  1. veraw Post author

   Hoi Helga, als het witte muisjes zijn dan zijn het geen wilde muisjes. Je mag me even een mail sturen (info@pettings.nl) of via de opvangpagina op Facebook contact opnemen, dan kunnen we afspreken wanneer je ze zou kunnen brengen. Groetjes, Vera

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s